De voordelen van elektrische bijverwarming

Net zoals voor alle verwarmingssystemen heeft ook elektrische verwarming zijn voor- en nadelen. Aangezien wij voornamelijk elektrische bijverwarming aanbieden, wegen de voordelen een stuk door op de nadelen. De belangrijkste voordelen van elektrische verwarming is dat dergelijke systemen veilig, milieuvriendelijk, budgetvriendelijk, praktisch en discreet zijn.

Elektrische bijverwarming is veilig

Elektrisch verwarmen is zonder enige twijfel de veiligste manier om te verwarmen. De verwarmingselementen werken niet op brandstof waardoor het risico aanzienlijk daalt. Waar u wel op moet letten is dat u de infrarood verwarmingstoestellen niet bedekt. En aangezien onze elektrische verwarmingssystemen niet werken op water of op gas, bestaan er geen gevaren voor lekken.

Elektrische bijverwarming is milieuvriendelijk

Kiest u voor een (aanvullende) elektrische verwarming, dan kiest u zonder enige twijfel voor een milieuvriendelijke oplossing. Voor zover uw huis goed geïsoleerd is en de warmte binnenhoudt, valt het verbruik perfect binnen uw budget. Gebouwen die voorzien in hun eigen elektriciteitsproductie zoals met zonnepanelen of gebruik maken van groene stroom, vermijden de productie van broeikasgassen.

Elektrische bijverwarming is budgetvriendelijk

Elektrische verwarmingstoestellen zijn goedkoop in de aankoop. De badkamer bijvoorbeeld is een plaats waar de verwarming slechts heel tijdelijk nodig is. Het is dus onnodig om het hele huis op te warmen om enkel en alleen ’s morgens een douche te nemen. Bovendien zal dit ook veel langer duren dan enkel de elektrische bijverwarming van de badkamer aan te zetten, de stralingswarmte van een elektrische verwarming werkt zo goed als onmiddellijk. Zodra u aangekleed bent, kan de badkamerverwarming weer uitgeschakeld worden.

Praktische voordelen van elektrische bijverwarming

  • Elektrisch verwarmen is geluidloos en zorgt niet voor onaangename luchtverplaatsingen.
  • De verwarmingselementen kunnen perfect in het interieur geïntegreerd worden.
  • Ze zijn duurzaam en hoeven geen specifiek onderhoud.
  • Elektrische verwarming reageert heel snel op een gewijzigde warmtevraag.
  • Maakt u gebruik van elektrische vloerverwarming, dan worden de muren niet ingenomen door radiatoren of convectoren.
  • Elektrische vloerverwarming werkt volgens het stralingsprincipe en veroorzaakt geen luchtverplaatsing en bijgevolg ook geen opdwarrelende stofdeeltjes zoals bij radiatoren het geval is.
  • Eranco vloerverwarming vindt u al in flinterdunne versies. Hoe dan ook, de opbouwhoogte is tot een minimum beperkt en de installatie is snel en heel gemakkelijk.
  • Kiest u voor elektrische bijverwarming, dan bespaart u heel wat verbouwingsleed.